2021 - helaas dit jaar geen editie

Donatienne Vander Elst

Over Donatienne Vander Elst

Donatienne’s ontdekkingstocht begon in 2002 met de yogalessen van Jessica Magnin in Zwitserland. In 2004, terug in België, volgde ze eerst de Ashtanga Vinyasa Teacher Training in Utrecht o.l.v. Katiza Satya. Sindsdien is ze zich ook gaan verdiepen in andere vormen zoals Vinyasa, -Hatha en Yin Yoga.

Yin Yoga heeft haar levens -en yogapad een andere draai gegeven. Zoals Bernie Clark zegt: We don’t use our body to get into a pose – we use the pose to get into our body. Het afstemmen en je gaan verbinden met jezelf en je houding. Met aandacht luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Dit werd voor haar helemaal duidelijk bij de Yin-opleidingen die ik genoot bij Bivag o.l.v. van Emrik Suichies. Ieder is uniek en heeft zijn eigen houding. Niet alleen een fysieke houding maar in de breedste zin van het woord: lichamelijk, geestelijk, energetisch, mentaal.

 

Ademhaling is altijd een thema in haar werk/lessen, omdat je adem een middel is om te verbinden en te voelen. Om je met jezelf te verbinden en te gaan voelen hoe je jezelf in het moment van de houding(en) voelt en daar woorden aan verbinden.
Niet zo maar ademen,  maar bewust ademen door te voelen wat je waarneemt.
Niet zo maar een houding aannemen, maar de houding voelen en zelfs gaan beleven.

 

Hiemee wenst ze je veel “belevenis” plezier toe , op je eigen levenspad.