2021 - helaas dit jaar geen editie

Sanne Bogers

Over Sanne Bogers

Ik ben Sanne Bogers, 30 jaar, geboren en getogen in de fijne stad ‘Breda’. Op dit moment is mijn voornaamste werk: leerkracht basisonderwijs. Hiernaast voer ik al ruim 10 jaar een andere passie uit en dat is groepslessen geven op sportscholen. In weekenden volgde ik opleidingen tot all round aerobic docent, Zumba instructrice en verschillende Les Mills certificaten als Body Pump, SH’Bam en Body Balance.

Yoga, meditatie en de bijhorende leefwijze hebben op mij altijd een grote aantrekkingskracht gehad. Omdat ik vrij vroeg bewust werd dat ik een enorme ‘denker’ ben, vaak iets te veel hooi op mijn vork neem en een moeder heb die aan yoga en meditatie doet, ben ik op 17e jarige leeftijd een Vipassana-cursus gaan volgen. Deze manier van mediteren gaf mij persoonlijke bewustwording en tools om mijn ‘monkey-mind’ te temmen. Bijna tegelijkertijd maakte ik ook kennis met yoga, waarbij ik me in het begin vooral richtte op het fysieke onderdeel van yoga; logisch als sportfanaat.

Door het vaker te beoefenen merkte ik op dat er ook diepliggendere lagen worden aangesproken en werd het mij duidelijk dat yoga veel verder gaat dan alleen de oefeningen op je mat. Meditatie en yoga werden voor mij één en ik verdiepte mezelf in Boeddhisme, Hindoeïsme, gezond eten en Mindfulness. In de jaren erna heb ik verschillende soorten yogalessen gevolgd en deelgenomen aan Vipassana retraites onder leiding van o.a. Frits Koster.

Door studie en werk als leerkracht basisonderwijs kwam het beoefenen van yoga en meditatie op een lager pitje te staan. Ik zocht vaak pas weer rust en stilte op wanneer ik al ver voorbij mijn persoonlijke grenzen was gegaan. Na de zoveelste keer yoga en meditatie curatief in te zetten, besloot ik dat het voor mijn welzijn wijzer was om het preventief in te zetten. Om dat te bewerkstelligen, maakte ik de keuze om een yogaopleiding te gaan doen. Het moest niet zomaar een opleiding zijn, maar ik wilde zoveel mogelijk leren en het liefst zo authentiek mogelijk.

De zoektocht duurde tot vier jaar geleden. Ik vond in Rotterdam de opleiding die mij in alles aansprak: de 2-jarige 500 hrs Yoga Docenten Opleiding van Yoga Vidya in Rotterdam. Ik heb de opleiding inmiddels afgerond, maar ik ben mij nog steeds aan het onderdompelen in de kennis die achter yoga schuilgaat. Ik vind het belangrijk om als Yogadocent altijd te blijven leren en ontwikkelen. Mijn interesse is breed en gaat van anatomie, Yoga & wetenschap, mindfulness naar authentieke Yogageschriften.

 

Vroeger dan gepland kwam er een mooie mogelijkheid tot het beginnen van een eigen yogaschool: Yoga Puur Breda. Nu geef ik iedere week met heel veel liefde en passie zeven lessen aan de Mauritsstraat 12, een verborgen oase van rust in het centrum van Breda. Met Yoga Puur Breda geef ik op een kleinschalige manier les, waardoor ik de mogelijkheid heb om iedereen meer persoonlijke aandacht te geven.