2021 - helaas dit jaar geen editie

Marleny Hendriks - Shiatsu

Over Marleny Hendriks

Ik ben Marleny Hendriks. Ongeveer 15 jaar geleden geleden kwam ik bij een Chinese acupuncturiste. Door slechts 2 naaldenprikken, kon ik midden in een hooikoortsaanval weer diep ademhalen. Daar is mijn interesse voor de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gelegd. Inmiddels ben ik shiatsutherapeut. En ik laat je op16 juni graag zelf zien, voelen en ervaren wat ik je te bieden heb.

 

Ben je onrustig, gespannen, snel geïrriteerd of eerder wat somber ? Ben je op zoek naar rust in je hoofd; een shiatsu massage is dan ideaal.  Shiatsu is gericht op (sluimerende) klachten van je lijf en van je geest. Het woord komt uit het Japans en betekent vingerdruk. Waar de acupuncturist werkt met naalden gebruik ik vooral mijn handen en met name mijn duimen. Door het gebruik van specifieke punten is deze massage effectiever dan een reguliere ontspanningsmassage.

 

Omdat ik therapeut ben, kan ik mijn massages toespitsen op wat jij die dag nodig hebt. Dat kan een fysieke klacht zijn, omdat je last hebt van je rug of je schouders. Maar het kunnen ook klachten zijn als bijvoorbeeld drukte in je hoofd door stress, rouw of angsten. Na afloop is niet alleen je lijf ontspannen, ook op emotioneel en energetisch nivo wordt je flink gereset.

 

Heb je nek / schouder /rugklachten dan ben je natuurlijk ook welkom. De reset krijg je er dan gratis bij.

 

Op zondag 16 juni kan je tegen een hele vriendelijke prijs kennis maken met shiatsu. (Bij shiatsu houdt je overigens je kleding aan.)

 

Wil je echt gericht werken aan je ontspanning of klacht dan raad ik je aan om naar mijn praktijk te komen.  Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt vaak een deel van de behandeling vergoed door je ziektekosten verzekering.

Ik kan direct aan je klacht/de pijn werken, maar vaak is dit de uiting van een symptoom. Nog boeiender vind ik de zoektocht naar de oorzaak en de bijbehorende behandeling. In overleg kan ik ook japanse acupunctuur inzetten ter ondersteuning van de behandeling. Als therapeut werk ik vanuit passie en enthousiasme en in mijn aanraking gaan kennis en intuïtie samen. Het is een aanraking vanuit “de Hara” zoals de Japanners zeggen. Hierdoor heeft deze een diep effect.

 

Uit eigen ervaring weet ik hoe helend shiatsu kan zijn; tijdens mijn examenperiode is  een dierbaar familielid overleden. Een shiatsubehandeling zorgde ik ervoor dat ik de focus bij mezelf kon houden, zodat ik ruimte had voor het verdriet en het afscheid én me goed kon concentreren tijdens mijn examen.

 

Balans tussen gezondheid en manier van leven

Onze westerse samenleving is druk en gehaast en doet een sterk appèl op het “doen”: carrière maken, je mail bijhouden, whatsapp, van alles regelen en organiseren. Het “zijn” raakt onderbelicht, waardoor disbalans kan ontstaan. Daarom maak ik tijd voor dingen die mij energie geven. Soms ga ik mee in de hectiek en dat is prima zolang ik me er goed bij voel en geen klachten heb. Het is elke keer een bewuste keuze: “ wat heb ik nodig om in balans te blijven”.

 

Shiatsu is gebaseerd op balans maken. Tussen veel en weinig, hard en zacht, yin en yang. Shiatsu zoekt een balans tussen doen en zijn. De behandelingen maken je bewust van de relatie tussen je gezondheid en je manier van leven. Ik vind dit boeiend en het maakt dat ik dagelijks enthousiast naar mijn werk ga. Ik zie je dan ook graag op 16 juni.