2021 - helaas dit jaar geen editie

Pam Ketelings - Thaise yogamassage

Over Pam Ketelings

Na vele jaren bezig te zijn geweest met acrobatiek en circus kwam ik in aanraking met  acroyoga.

Hierbij kwam ook Thaise yoga massage aan bod. Dit maakte een grote indruk op mij. Thaise yoga massage is een mooie krachtige massage. Met  vloeiende bewegingen en liefdevolle aandacht heeft het een diep ontspannende werking.

In 2015 ben ik bij Thai Dee in Nieuwegein een opleiding gaan volgen voor Thaise yoga ontspanningsmassage. Door de ontdekking en veel te leren over de massagetechnieken kwam ik steeds meer bij mezelf en werd ik bewuster van hoe ik leef en leerde nog meer mijn hart te volgen.

Daarna heb ik nog een cursus stoelmassage en zwangerschapsmassage gevolgd.

Omdat ik Thaise yoga massage zo heilzaam vind, ben ik om dit moment nog verder aan het studeren voor therapeut, zodat ik naast zwangerschap klachten ook andere klachten kan gaan behandelen. Ik ervaar dat  fysieke klachten vaak vanuit verkeerd eten, stress en emotionele klachten kunnen ontstaan. Het is een holistische benadering van het lichaam, waarbij elke massage individueel wordt afgestemd.

 

Thaise Yoga Massage

Deze massage is ontstaan in Thailand waar ze heel goed naar het lichaam luisteren en veel intuïtief voelen. Het bestaat uit een combinatie van Indiase yoga en traditionele Chinese geneeswijze. Een verschil met andere massages is dat deze vorm van massage op een mat op de grond gegeven wordt, waarbij er over soepel zittende kleding wordt gemasseerd. Tijdens deze massage wordt je lichaam in beweging gebracht door middel van de aan yoga ontleende strekkingen en worden energiebanen gemasseerd met behulp van drukpuntmassage.

 

Ontspanningsmassage

Een vorm van de Thaise Yoga Massage is de ontspanningsmassage. Dit is een preventieve massage met een ontspannende werking. De massage zorgt ervoor dat het lichaam jong en vitaal blijft. Het kan pittig zijn en er wordt regelmatig gevraagd wat voor jou de fijnste druk en kracht is. Het brengt je in een diepe ontspanning.

Ter kennismaking bied ik deze massage van 30 minuten op het Yogafestival Breda aan.

 

Vervolgafspraken duren tenminste een uur, zodat het hele lichaam behandeld kan worden. De duur van de massage kan zelfs oplopen tot twee of drie uur.

Daarnaast kunt u ook een afspraak maken voor een stoelmassage of zwangerschapsmassage.