2021 - helaas dit jaar geen editie

Mannen Yoga

Over Mannen Yoga

Mannenyoga… Eigenlijk klopt het niet. Het is normale yoga. Want yoga is vroeger ontstaan door mannen en voor mannen. Kijk maar naar grote en bekende yogi’s: bijna uitsluitend mannen. We gaan dan dus ook niet heel iets bijzonders doen. We gaan vooral de kracht ervaren van wat er gebeurt als we met mannen onder elkaar zijn.

 

We gaan werken uit de Kundalini Yoga traditie. Kundalini Yoga wordt ook wel de moeder (ik bedoel vader ;)) van alle yoga genoemd en komt van origine uit India. Yogi Bhajan heeft de eeuwenoude technieken naar het westen gebracht en toegankelijk gemaakt voor ons. De houdingen, bewegingen, ademhalingstechnieken en gechant van mantra’s maak deze vorm van yoga één die er misschien gek uit ziet. Maar de kracht van de holistische kriya’s (yoga sets) zijn ongekend en transformerend.

Kundalini Yoga wordt de moeder van alle yoga genoemd en komt van origine uit India. Yogi Bhajan heeft de eeuwenoude technieken naar het Westen gebracht en toegankelijk gemaakt. De houdingen, bewegingen, ademhalingstechnieken en gechant van mantra’s maken deze vorm van yoga één die er misschien gek uit ziet. Maar de kracht van de holistische kriya’s (yoga sets) zijn ongekend en transformerend.

Kundalini is de levensenergie die in ons allemaal zit (verborgen). Het is de energieke manifestatie van onze Ziel. Door het beoefenen van Kundalini Yoga gaan we die energie opwekken en halen we blokkades weg, zodat we meer in onze kracht komen te staan en het leven op een liefdevolle en moedige manier tegemoet te treden.